50+ Informative Gk Questions on Animals For Class 4 Students

Gk Questions on Animals: There are many lessons that we can learn from animals, get some informative general knowledge questions on animals. In this post, we will tell you about some of the animals and what important things they.

There are many animals in the world. In this post, we will tell you about some of the animals and what important things they can teach us. Read on to learn more!

Here we have shared some of the “List of 50+ Class 4 Students GK Questions on Animals“, Hope this will help you to collect more knowledge about this General knowledge’s. You can follow this website (Karmashiksha.time-tips.com) for more interesting GK questions.

List of 50+ Class 4 Students GK Questions on Animals

This is a collection of 50+ Gk Questions on animals for children in class 4. The list of questions is divided into different topics like General Knowledge, Physical Appearance of animals, Animal Habitat, animals and Man, and Animal Adaptation. You can use these questions to test your children or students on a general knowledge paper.

Gk Questions on Animals For Class 4 students

Class 4 students usually study the topic on Animals in their term. The current order of the board is to study 50 animals in class 4. The knowledge of these animals will be a part of the class 4 exam. These animals are also known as the household animals and are thus very important for the children to know. We have come up with a list of 50+ GK questions on animals for class 4 students and we hope that this study pack will help the children.

1. Question: Which is the slowest animal on Earth?

Answer: Three-toed Sloth

2. Question: How many noses does a slug have?

Answer: Four

3. Question: Which animal, also considered the largest land mammal in the world, cannot jump?

Answer: Elephants

4. Question: Which is the tallest animal?

Answer: Giraffe

5. Question: Which bird is considered to be the largest bird in the world?

Answer: Ostrich

6. Question: Which aquatic mammal in the world has the most extended lifespan?

Answer: Bowhead Whale

7. Question: Which is the slowest animal on Earth?

Answer: Three-toed Sloth.

8. Question: Which animal is considered the fastest animal on Earth?

Answer: Cheetah

9. Question: Dove is considered to be the symbol of ___.

Answer: Peace

10. Question: What is a female deer called?

Answer: Doe

11. Question: Which is the smallest bird in the world?

Answer: Bee Hummingbird

12. Question: How many legs does a spider have?

Answer: 8

13. Question: Which aquatic animal is the most poisonous one in the world?

Answer: Pufferfish

14. Question: Which animal has the most extended tail?

Answer: Giraffe

15. Question: Which bird is considered the fastest bird?

Answer: Peregrine Falcon

General Knowledge Questions on Animals For Class 4 students

General Knowledge Questions on Animals For Class 4 students
General Knowledge Questions on Animals For Class 4 students

16. Question: How many eyes does a shrimp have?

Answer: 12-16

17. Question: What kind of animal is a Dolphin?

Answer: Mammal

18. Question: How heavy is a brown bear?

Answer: 550 pounds

19. Question: How many wings does a fly have?

Answer: One pair

20. Question: What is a group of hedgehogs known as?

Answer: Pickle

21. Question: Where is a shrimp’s heart located?

Answer: In its head

22. Question: Which animal runs in a zig-zag manner to escape its predator?

Answer: Hartebeest

23. Question: What is a baby Puffin called?

Answer: Puffling

24. Question: How long is a leopard’s tail?

Answer: Almost as long as its body

25. Question: Which animal has three hearts?

Answer: Octopus.

26.How many hearts does an octopus have  

Answer :3

27.An earthworm breathe with the help

Answer:Skin

28.Which bird can fly backwards

Answer:Hummingbird

29.Which species of bird flies at the highest elevation 

Answer:Bar-headed Goose

30.Which animal has largest brain in the World

Answer:Sperm Whale

Amazing GK Questions on Animals

31.Which mammal is known to have the most powerful bite in the world?
Answer: Hippopotamus

32.What object does a male penguin often gift to a female penguin to win her over?
Answer: A pebble

33.How long is an elephant pregnant before it gives birth?
Answer: 22 Months

34.What are the only two mammals are the only ones known to lay eggs?
Answer: The anteater and the duck-billed platypus

35.Why are flamingos pink?
Answer: Because of their diet of algae, shrimps and crustaceans

36.A dog sweats through which part of its body?
Answer: Its paws

37.What is the size of a newborn kangaroo?
Answer: 1 inch

38.How far away can a wolf smell its prey?
Answer: Almost 2 miles

39.Which animal is known to spend 90% of its day, sleeping?
Answer: Koalas

40.What color is the tongue of a giraffe?
Answer:  Purple

41.Which animal’s stripes are on their skin as well as their fur?
Answer: Tiger

42.Which animal’s poop is known to take the shape of cubes?
Answer: Wombat

43.Under their white fur, what color is a polar bear’s skin?
Answer: Black

Importent GK Questions on Animals

44.How many compartments are in a cow’s stomach?
Answer: Four

45. What is the name of the fastest land animal?
Answer: Cheetah

46.A baby goat is called what?
Answer: Kid
 
47.What’s the only mammal that’s able to fly?
Answer: Bat

48.What’s a group of kittens called?
Answer: Kindle

49.What are the horns of a rhinoceros made of?
Answer: Hair

50. How many humps does a Bactrian camel have?
Answer: Two

Read Also:

Hope you get all the questions and their answers here. If you have any query or and other suggestions, you can raised a comment below. Thank you!!!

1 thought on “50+ Informative Gk Questions on Animals For Class 4 Students”

Leave a Comment

Simple General Knowledge Questions for Class 7 Students Simple General Knowledge Questions for Class 6 Students Most Important and Easy General Knowledge Questions and Answers GK Question For Pre Primary Student Top 10 Amazing Facts about India For Students